tiistai 19. heinäkuuta 2011

Part one: Sunny Beach, Bulgaria 2011

Tästä se lähtee, Bulgaria.


Etsitkö halpaa lomakohdetta? Nuorille, lapsille ja vanhemmalle väestölle oivallinen matkakohde Sunny beach tarjoaa nähtävää moneen makuun. Mustanmeren rannalla loivasti syvenevät, lapsiystävälliset rannat houkuttelevat perheen kesken lomailevia. Maan hintataso hemmottelee sekin lomailijoita. Bulgarian rantalomakohteista löytävät omansa myös nuorekkaan ja vauhdikkaan iltaelämän ystävät. Mustanmeren rannikolla sijaitsevat myös maan kolmanneksi suurin kaupunki Varna vilkkaine ostoskatuineen sekä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaunis, historiallinen Nessebarin kaupunki.

"Sunny Beach (Slăntšev Brjag) on rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa, Burgasin kaupungin pohjoispuolella. Sen rakentaminen aloitettiin 1950-luvulla ja se elää täysin matkailusta. "
  • Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Burgasista(Lähin kaupunki, jonne on bussikuljetus noin puolen tunnin/tunnin välein ja maksaa 5 levaa/suunta = n. 2,5€)  ja 100 kilometrin päässä Varnasta.(Varnan kultahietikot, toinen turistikohde ja Varnan kaupunki, historiallisesti arvokas kohde ja myös mustanmeren suurin rannikkokaupunki)
  • Sunny Beachillä on pysyvää asutusta erittäin vähän (kesäasukkaita lukuun ottamatta noin 1 400 vakituista asukasta), mutta kesäisin se täyttyy tuhansista turisteista, joita varten kaupungissa on yli 120 hotellia.
  • Aivan Sunny Beachin vierellä sijaitsee 9 000 vuotta vanha Nessebarin museokaupunki, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa. (Nessebariin järjestetään retkiä jotka maksavat noin 10€ Henkilö, myös sunny beachilta löytyy venebussi kuljetus Nessebariin joka maksaa 2 levaa = n. 1 €)

Sunny beachille pääsee myös kohtuu halvalla, äkkilähdöt meno-paluu lentoineen ja perushotellin kanssa saa halvimmillaan noin 300€/henkilö. Myös Bulgarian hinta-taso on halpa verrattuna suomeen.

Esimerkkejä hinta-tasosta;
(Heinäkuu 2011, Eurohinnat ei tarkkoja ja levahinnat on halvimmat mitä itse näin!)

Georgio Armani takki - 65 levaa = 32,5 €
Sukkia 6 paria - 10 levaa = 5 €
Paikallinen täyteleipä - 2 levaa = 1 €
Shemenko paikallinen olut 0,5L - 1,30 levaa = 0,65 €
Mc Donalds ateria Burgasissa(Grilled Chicken wrap+0,4L+ranskalaiset) - 7 levaa = 3,5 €
Bacardi Breezer 5,5% 275ml - 4 levaa = 2 €
Marlboro Red 20pcs - 5 levaa = 2,5 €
Ateria kahdelle(0,5L olut X 2, Kasvislihapullat ja ranskalaiset, Pihvi ja ranskalaiset, Sex on the Beach 500ml X 2) yhteensä - 35 levaa = 17,5 € ja vähän alle 9 € henkilö..
Somersby Apple Cider 0,33l - 2,5 levaa = 1,25 €
Sportstar deudorantti 175ml - 2,70 levaa = 1,35 €
T-Paita Burgasista vaateliikkeestä - 4,90 levaa = n. 2,5€
Devin lähdevesi 1,5L - 1,10 levaa = 0,55 €
Pepsi 1L - 2,20 levaa = 1,10 €
Sipsipussi 200g - 3 levaa = 1,5 €
Hana olut 0,5l - 1 leva = 0,50 €
7 T-paitaa katukauppiaalta - 70 levaa = 35€
Boksereita 3kpl - 25 levaa = 12,5 €
Haribon karkkipussi 200g - 3 levaa = 1,5€



Yleinen ohje hinta-tasosta, joka pätee kaikkeen myytävään;

Rantakadulla on aina kalliimpaa. Ruoka, vaatteet, juominen ja kaikki muukin. Paikkoja kannattaa vertailla paljon.


Päivittelen blogia paremmalla ajalla uusiksi, lisään kuvia ja hotelli, ruoka- ja juoma-arvostelut.
Tässä nyt ensimmäiseen hätään. :)

12.12.2011 - Ollut paljon kiireitä ja talviaika koittanut joten tullut taas aikaa päivitellä blogia, osio Hotellit lisätty.

1.4.2012 - Thaikkulandiakin koluttu tältä vuodelta joten blogien ääressä saa nyt aikaansa viettää, NÄLÄKÄ -osio lisätty!


Hotellit;


Sunny Beachilla on paljon eri tasoisia hotelleja ja kannattaa tutkia hotellien arvosteluja aina ennen matkalle lähtemistä ja yksi parhaista tavoista selvittää hotellin asiakastyytyväisyys on mennä osoitteeseen; http://www.tripadvisor.com/      ja kirjoittaa hakuun hotellin nimi.

***** - Hotelleja on Sunny Beachilla vain muutama, johtuen siitä että Sunny Beachilla luksushotelleille ei ole niin paljon kysyntää kuin monessa muussa rantaloma kohteessa.

**** & *** & ** - Hotelleja Sunny Beachilla on mistä valita, kohtuuhintaisia 3 tähden hotelleja löytyy yleensä äkkilähtö paketeista, jollaisella itsekkin Sunny Beachille toista kertaa lähdin.

Aamupalan on hyvä kuulua matkan hintaan vaikka Sunny Beachin mini marketeista 24h saa aikahyvin tavarat aamuksikkin, niin on kuitenkin parempi vaihtoehto syödä rauhassa hotellilla runsas ja ravitseva aamupala. Toki kannattaa tutustua myös
http://www.tripadvisor.com/   sivuston asiakaspalautteeseen jossa yleensä myös aamupalasta lukee risut ja ruusut.

Allaspyyhkeet ovat myös joissain hotelleissa maksullisia joten niiden saatavuus kannattaa myös tarkistaa. Kannattaa varata aina oma pyyhe mukaan.


Trakia Garden *** - Hotelli & Restaurant
Trakia Garden -hotelli sisältyi meidän valitsemaamme äkkilähtöön Aurinkomatkoilta.
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päästä rannasta, clubeista ja lähin Market24H on tien toisella puolen.












Hotelli on perus siisti ja hyvätasoinen, tosin allasosastolla oli aamuisin ahdasta eikä meinannut aina paikkoja löytää, allaspyyhkeet olisivat myös olleet maksullisia joten käytimme omia pyyhkeitämme. Altaalla oli myös allasbaari josta sais virvokkeita niin vettä, limukkaa kuin alkoholiakin.







Hotellilla oli myös rahanvaihtoa ja vaikka kuvassa lukee että NO COMISSION niin usko vaan, kyllä siinäkin on. Kävin kokeilemassa ja olisivat kortilta halunneet veloittaa vielä 4€ vaihtoa varten.


 Suosittelen käyttämään Crownin vaihtopisteitä, sellaisia sinisiä koppeja lähes joka kadulla, joista oppaat varmasti mielellään kertovat lisää. Löytyikin vielä kuva sellaisesta pisteestä. :) ps. Crownilla on yleensä myös paras kurssi - ilman huijauksia. Kurssi on yleensä 1.90-1.93

Huoneemme oli kahden henkilön huone, varjossa, rauhallisella pihapuolella, toisessa kerroksessa

Huoneessa oli televisio, kaksi sänkyä, yöpöydät, jääkaappi, tilava parveke penkkeineen, vedenkeitin, tilava vessa ja suihku.
Kuvaa vessasta ja suihkusta.

Parvekkeesta kuvaa, myös kuivausteline.

NÄLÄKÄ!

Jos näläkä yllättää, kannattaa lähteä metsästämään sitä "hyvää ruokapaikkaa" hetkeksi. Me löysimme sellaisen hyvinkin läheltä Trakia Gardenia, nimittäin aidon "Bulgarialaisen" -ravintolan. Omistaja oli bulgarialainen ja työtekijöistä suurinosa myös.
Ainut vinkki mutta hyvä sellainen on että paikka sijaitseen Casino-Hotelli Hrizanteman vieressä.
Ja tämä kyseinen kuva on ravintolasta otettu, vasemmalla puolella olevan pensaan takana menee tie, ravintola on tien varrella. Nimi muistaakseni jokin Bistro Lilia.

Ystävällinen henkilökunta, halvat hinnat, isot annokset ja halpaa juomista! Mitä muuta voisi ravintolalta toivoa? Ehkä myös se kertoo ravintolan tasokkuudesta jotain, että kävimme tässä ravintolassa 7 päivän lomamme aikana, 4 kertaa.

Löytyi myös hämärä kuva ravintolan kyltistä jne.
Suosittelen ehdottomasti!

Vielä ruokakuvia ja minä tietenkin niitä pilaamassa, mutta koittakaa kestää..

Klikkaamalla lähtee kuvat isonemaan. Täällä oli myös halvat kaljat ja drinkit. Hanakalja 1 leva. Shymenkko! Kyllä maistuu!

Drinkit myös halpoja, lähes kaikkialla 24/7 happy hour ja kannattaa siis tilata 2 eri drinkkiä niin saa 4 drinkkiä, kahden hinnalla tottakai! :)




Myös erinlaista löytyy sellaiselle ihmiselle jolle kotiruoka, ravintolaruoka, kunnonruoka tms ovat vieraita käsitteitä. Ei vaisinkaan! Ehkä lomalla tekee jossainvaiheessa mieli kunnon burgeria? Tähän ongelmaan löytyy ratkaisu rantakadulta, nimittäin Mc Donalds -pikaruoka ravintola palvelee myös Sunny Beachin lomalaisia.





Jos kuitenkaan rantakadun mäkki ei vielä rannalla ollessa suuta vaahdota, on paras jättää asia lentokentälle. Kyllä. Lentokentältä saa myös mäkkiruokaa..

PS. Jos on näläkä kun olet piitsillä, niin muista ! Rannalla on aina kalliimpaa, kävele vaikka hetki sisämaahan päin niin ruoka on jo halvempaa !

Jatkuu.. :=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti